Продукти

НачалоПродуктиДизелови Генератори Cummins Power Generation

Дизелови Генератори Cummins Power Generation

Cummins Power Generation e световен лидер в разработката и производството на дизелови и газови генераторни мощности, както и в дизайна, производството и доставката на интегрирана генераторна екипировка. Фирмата самостоятелно извършва цялостната комплектация на генераторните системи, включвайки двигателя, генератора, системата за автоматика и окончателната сглобка.

Генераторите на Cummins Power Generation са сърцето на всяка стационарна захранваща система.

Cummins Power Genertation е единствената фирма, която предлага дизел-генератори, произведени изцяло от нея или от нейни дъщерни фирми (включително двигател, алтернатор, електроника, филтри и т.н.)

Генераторните системи включват основен двигател, използващ дизелово гориво, природна газ или пропан; и алтернатор, обезпечаващ мощност при 50 или 60 херца, в зависимост от регионалното местоположение на клиента. При моделите генераторни системи с вграден цифров контрол PowerCommand се позволява паралелна работа с други подобни или със захранваща мрежа от генератори.

Генераторните системиите на Cummins Power Generation са резултат от интегриран дизайн и са фабрично проектирани да посрещнат Вашите изисквания за надеждност, качествено захранване, номинална работа и ефективност. Произвеждат се в продуктов диапазон, вариращ от 8 kVA до 3500 kVA.  Използват се съвременни дизели с допълнителна възможност за последваща обработка на изгорелите газове и са подходящи за всяко резервно или аварийни електрозахранване; като основно или допълнително електрозахранване. За определени части от света, CUMMINS произвежда допълнителна линия дизелови генератори, пригодени за специфичните изисквания на клиентите от този район. Генератори с географско районно предназначение се произвеждат за региони: Европа, Средния изток, Африка и Тихоокеанска Азия.

При избора на системи за резервно захранване, генераторите с дизелово гориво на Cummins са номер едно в световен мащаб. Способни да стартират и поемат товара от покой до пълно натоварване за по-малко от 10 секунди, дизеловите генератори на Cummins обединяват висока надеждност и отлично механично и електрическо изпълнение.

Модерната технология на съвременните дизелови генератори на Cummins Power Generation ги отличават с :

  • Доказвана надеждност и ниска цена на жизненият им цикъл ;
  • Висока ефективност и гъвкавост в конфигурирането им;
  • Електрическо изпълнение с перфектно качество;
  • Разширена в сравнение с други производители базова комплектация на дизеловите генератори;
  • Наличност на пазара на всички модификации, съгласно приложението им;
  • Отлично балансирана инфраструктура за снабдяване на системата с гориво;
  • Нисък разход на гориво (170-180 g/kWh);
  • Опция е избора на последващи обработки на отпадъчните газове, посредством добре балансирани, природосъобразени, шумозаглушаващи системи;
  • Съответствие на дизеловите двигатели с екологичните стандарти относно съдържанието на вредно отпадъци в отработените газове;
  • Единен производител - Cummins Power Genertation е единствената фирма, която предлага дизел-генератори, произведени изцяло от нея или от дъщерни фирми (включително двигател, алтернатор, електроника, филтри и т.н.). Така всеки генератор има пълна гаранция за всички компоненти и възли, само и единствено от Cummins.
  • Конкурентна цена при горепосочените достойнства.

Конструктивните изпълнения на генераторите на Cummins Power Generation са:

Открит тип

Серия OpenSet - генераторните системи OpenSet предоставя всички необходими възможности за съкращаване разходите за инсталиране. Приложими са за монтаж в специализирани помещения и са съобразени с всички европейски и световни стандарти за вредни емисии, шум, вибрации и обезопасеност.

 

 

Шумозаглушен тип

Серия SilentPower - Концепцията за затворен тип на генераторните системи в шумозаглушаващ контейнер е проектирана съгласно европейската директива 2000/14/EC Step 2006. Модулният им дизайн позволява директното използване на OpenSet генератора и осигурява гъвкавост при производството им, като намалява наличността от необходимите за в бъдеще време резервни части и улеснява техническата им поддръжка.

 

Дизеловите генераторни системи на Cummins Power Generation се използват за основно или резервно електрозахранване в разнообразни институционални и потребителски обекти, като офис-сгради, болници, промишлени предприятия, телекомуникации , хотели, болници, бензиностанции и жилищни сгради.

 

БАЗОВА КОМПЛЕКТАЦИЯ НА ДИЗЕЛОВА ГЕНЕРАТОРНА СИСТЕМА

Дизелов двигател с водно охлаждане

Във всички генератори се използват нискооборотни (1500 об/мин) високоресурсни четиритактови дизелови двигатели, производство на Cummins Engine с водно охлаждане, оборудвани с електронно регулиране на честотата и система за електронно управление на впръскването (изключение правят няколко модела с по-ниска мощност). Препоръчва се използването на минерални моторни масла, препоръчани само от производителя.

Генератор на променлив ток

В дизеловите генератори Cummins се използва синхронен безчетков генератор за променлив ток тока (алтернатор) - трифазен, 400 VaC) със самовъзбуждане производство на Cummins Generator Technologies. Роторът на на генератора за променлив ток е съединен с двигателя посредством стоманени дискови муфи, за гарантиране на надеждно съединения и намаляване на вибрациите. Дизеловият двигател е монтиран на стоманената рама чрез използване на антивибрационни тампони. За компенсация на вибрациите, при моделите с висока мощност между рамата на генератора и и фундамента се монтират виброизолатори.

Носеща конструкция

Дизеловия генератор представлява единна конструкция, монтирана на обща стоманена рама, състояща се се от дизелов двигател и генератор за променлив ток. Двигателят и алтернатора са свързани помежду си с фланец, изключващ възможността от осево отклонение (даже и след продължителното му  използуване) и са закрепени на металната рама с помощи виброизолатори. На някои модели генератори с голяма мощност за компенсация на вибрациите се ползват виброизолатори между рамата на генератора и фундамента.

Система за управление

Системата за управление на генератора се състои от панел за управление и автоматично стартиране на генератора Панелът за управление представлява микропроцесорен блок за управления, контрол и защита на генераторната система. На предния му панел се намират индикатори, бутони за управление и дисплей за извеждане на информацията. Системата за управление контролира параметри на генератора и осъществява защитата на двигателя и алтернатора при сериозни откази. Системата управления е напълно интегрирана. Генераторите на Cummins Power Generationизползват само панели Power Command Control, собствена разработка: PCC1301, 2100, 3100 и 3201. Панелите за управление се монтират на рамата на генератора. 

Горивен резервоар

Горивният резервоар е вграден в рамата на дизеловия генератор, пречиства се горивен филтър и е разчетен за снабдяване на двигателя с гориво в продължение на 8 часа непрекъсната работа. Допуска се монтиране на допълнителни, външни за системата горивни резервоари. Зареждането на гориво от допълнителните резервоари може да се извършва ръчно или автоматично. За генераторите с висока мощност горивните резервоари са външни за системата.

Охладителна система

Система охлаждане на двигателя се състои от радиатор (стандартно монтиран на рамата), охлаждащ вентилатора, водна помпа с механически привод и термостат. Вентилаторът изхвърля въздух през радиатора и охлажда повърхността на двигателя и алтернатора. Генераторът за променлив ток има собствена система на вътрешно охлаждане. Мощността на топлопоглъщането на радиатора е разчетена за експлоатация на дизеловия генератор при температура на околния въздух 40оС, 50оС или 55оС (в зависимости от моделите). За специални приложения радиатора може да бъде монтиран отделно от генераторната система или заменен с външен топлообменник. В качеството си на охлаждаща течност се използва смес от етиленгликол и вода (със стандартна концентрация 25%, а при необходимост от експлоатация при условия с ниски температури - опция 50% концентрация).

За обезпечаване бързото и сигурно запускане на двигателя в системите за резервно захранване в комплектацията на генераторите е включен електрически подгрев на охлаждащата течност. Подгревателят нагрява охлаждащата течност и обезпечава циркулацията и в двигателя, снижавайки продължителността на запуска и износването на двигателя при пуск от студено състояние. Подгревателят се управлява от термостат, като работата му се блокира от системата за управление при стартиране на двигателя. Захранването му се осъществява от основното захранване - 230VAC.

Система за филтрация на двигателя

Системата на въздушните филтри е предназначена за обезпечаване на двигателя с хладен чист въздух. Стандартните въздушна филтрация на Cummins се състои от високоефективни сухи хартиени филтриращи елементи, патронен тип, разположени в корпуси, защитени от въздействието на външните климатични условия. По изискване на възложителя на дизеловия генератор, в комплектацията на машината могат да бъдат включени въздушни филтри за тежки условия на експлоатация. Горивните филтри патронен типа и пълнопроточните маслени филтри, така също и въздушните са снабдени със сменяеми елементи. Производител на системите за филтриране е Cummins Filtration(предишно наименование Fleetguard).

Система за отработените газове

Шумозаглушителят и изходящата система понижават нивото на шума от двигателя и обезпечава извеждането на отработените газове. В зависимост от изискващите се акустични характеристики могат да бъдат използвани различни типове шумозаглушители – промишлени, резидентни или критически.

Изходящата система включва метални тръби и силфонни съединения за компенсиране на вибрациите на колектора на двигателя и относително неподвижната изходяща система. В базовата комплектация се включва: шумозаглушител от промишлен тип с шумопоглъщане 12…18 dB(А). По изискване на възложителя той може да бъде заменен (или допълнен) с шумозаглушител с висока ефективност (с осево или надлъжно-напречно разположение на фланците). За генераторите открит тип шумозаглушителя се доставя в незакрепен вид. Производител на шумозаглушителите е Cummins Filtration .

Електрическа система

Стандартно в състава на електрическата система влиза генератор за подзаряд на акумулатора (12 или 24 VDC), пусков двигател аксиален типа, стартерни оловнокиселинни акумулатори, поставка за акумулатора , монтирана на рамата и съединителни кабели с изводи за тежки условия на работя. Акумулаторната батарея обезпечава възможността от няколко опита (не по-малко от 3 при нормални условия) за стартиране на двигателя и служи за захранване с постоянен ток на системата за управление на генератора и АВР таблото (при системите за резервно електрозахранване).

В базовата комплектация на генераторите е включено монофазно (за моделите с висока мощност - трифазно) зарядно устройство със захранване от външната електрическа мрежа. Зарядното устройство в изпълнение на системен  и или стенен монтаж е предназначено за поддържане на необходимото ниво на заряд на акумулатора, когато дизеловия генератор е в режим на изчакване.

Шумозаглушаване

Всички дизелови генератори се доставят с промишлен шумозаглушител. По поръчка на потребителя и спазване на нормите и ограниченията за шум, както и повишаване характеристиките на шумозаглушаването се използват резидентни шумозаглушители с по-висока ефективност или комплекти от няколко шумозаглушителa. Производител н шумозаглушителите е Cummins Filtration

В зависимости от типа на дизеловия генератор за стартиране и захранване на вградената система за управление и контрол са използват акумулаторни батареи за 12 VDC или 24 VDC. За подзаряд на акумулатора по време на на работа на дизеловия генератор на агрегата е монтиран заряден генератор (генератор за постоянен ток). Зареждането на акумулаторите по време на покой се извършва от зарядно устройство, захранено от основното електрозахранване. За повечето генератори е монтирано на системата но съществува вариант на стенен монтаж на захранващото устройство.

Защитно покритие

С цел обезпечаване на висока издръжливост и корозивна защита на всички компоненти, изготвени от листов метал, в началото са покрити с фосфатен слой, обезпечаващ устойчива към корозия повърхност. В последствие на тези металните компоненти е нанесен полиефирен прах, нанесен под въздействие на висока температура, и образуващ гланц и високо-издръжливо покритие. Двигателят и генератора се подлагат на прецизно изчистване и окончателна термична обработка с нанасяне на гланцова боя. Всички крепежни детайли са с галванично покритие.

Опции

По желание на клиента базовата комплектация на генераторните системи могат да бъдат разширени с различно допълнително оборудване (в това число и нестандартно), като например:

  • Електрическо табло за автоматично включване на резервното захранване;
  • Система за независимо възбуждане на генератора с постоянни магнити;
  • Резидентен шумозаглушител (шумопоглъщане 18…25 dB(А)) ;
  • Критичен шумозаглушител (шумопоглъщане 25…35 dB(А));
  • Монтажен комплект за монтаж на шумозаглушителите;
  • Оборудване за дистанционна горивна система;
  • Оборудване и програмно обезпечаване на мониторинг на генератора;
  • Помпа за източване маслото от картера на двигателя;
  • Електрически подгрев на намотките на генератора;
  • Електрически подгрев на панела за управление;
  • Електрически подгрев  на смазочната система;
  • Електрически подгрев  на горивния резервоар;
  • Електрически подгрев  акумулаторите;
  • Автономен подгревател на двигателя;
  • Въздушен филтър за тежки условия на експлоатация;
  • Автоматика за паралелна работа и управление на натоварването;
  • Звукопоглъщащ кожух (за генератори до до 550 kVA);
  • Контейнер за външен монтаж на генераторите с по-висока мощност;
  • Външен горивен резервоар;
  • Автоматичен изключвател за паралелните системи;
  • Външен топлообменник на охлаждащата система на двигателя;
  • Допълнителни входно-изходни канали на системата за управления на генераторите Power Command Control;
  • Синхронен генератор за 6 kV и 10 kV  и други.

Продуктите на Cummins Power Generation се използват в разнообразни институционални и потребителски обекти: офис-сгради, болници, промишлени предприятия, хотели, болници и домове. Cummins Power Generation е и световен лидер в производството на помощни корабни генератори, чрез продуктовата гама Onan.

ИПО ООД доставя пълната продуктова гамa на Cummins Power Generation, предлага гаранционно иизвънгаранционно сервизно обслужване (два пъти годишно), ремонти, оригинални резервни части и консумативи. Фирмата разполага с добре оборудвани подвижни работилници за извършване на ремонтни дейности на място при клиента, склад с налични резервни части и консумативи, напълно оборудван сервизи с квалифицирани механици.

Базови данни за дизеловите генератори на Cummins Power Generation можете да откриете в актуалната фирмента брошура ТУК.

За повече информация посетете специализирания сайт за генераторните системи на Cummins Power Generation, които фирма ИПО ООД предлага ТУК.

 

Свържете се с нас

Внимание!


Версията на браузъра Ви не се поддържа.
Моля, обновете до актуална версия.